Buddies n Bubbles

Leer duiken en ontdek een nieuwe wereld

Duiken is een toffe sport, leerrijk en, voor sommigen, goedkoper dan een psychiater….

Ervaar het gevoel van gewichtloosheid en sereniteit terwijl je rustig dwaalt door een boeiende waterwereld met alleen het geluid van luchtbelletjes om je heen.

Een PADI opleiding wordt wereldwijd erkend en is jouw toegang tot het koninkrijk van Neptunus.
Bij Buddies ‘n Bubbles geloven wij in een persoonlijke aanpak. Wij trachten steeds om een opleiding individueel te geven. In het slechtste geval zal je nooit met meer dan vier studenten per instructeur zijn in het zwembad en met twee per instructeur in het buitenwater. Bovendien helpen onze gebreveteerde assistenten indien je wat meer begeleiding nodig hebt bij bepaalde oefeningen. Specialisaties worden meestal één op één gegeven. De opleiding eindigt niet bij het behalen van een brevet. We raden aan en geven je de mogelijkheid om samen met ons nog wat verder te blijven oefenen totdat je je écht confortabel voelt in het water. Bekijk hier de opleidingen die wij aanbieden. Iedereen begint met een Open Water Diver Course.

Je bent nog niet klaar voor een duikopleiding maar wil het wel eens uitproberen?

mrbubbles-text-proberen-1400x1083

Duiken start hier

Discover Scuba Diving

Heb je ooit al eens nagedacht hoe het is om onderwater te kunnen ademen, en of het iets voor jou zou kunnen zijn, daarom bieden wij u één zwembad sessie aan om het bij ons eens uit te proberen.

Onze zwembad activiteiten gaan door in het zwembad ‘De Schinde’
Oorderseweg 85
2180 Antwerpen
op zaterdag voormiddag vanaf 8u30 tot 10u

Suba Review

Al een tijdje niet meer gedoken? Heb je het gevoel dat je duikkennis moet hernieuwt worden? In deze cursus worden de vaardigheden van de padi skills heropgefrist.

Opleidingen vanaf 8 jaar

Bubble maker

Je bent tussen 8 jaar en 10 jaar en je vindt het cool om die mannen met hun flessen op de rug onderwater te zien gaan. Dat kan jij ook met deze cursus, dan ben jij zo cool als die mannen.

Seal team

Je bent 8 jaar of een beetje ouder, en je vindt het leuk om te leren duiken, dan is deze padi sealteam cursus iets voor jou. Hiermee ga je het echt doen zoals de grote mannen het ook doen.

JR. open water diver

Ben je klaar om de onderwaterwereld te ontdekken, dan zit je hier goed bij Buddies ‘n Bubbles . En je ben klaar om met het serieuze werk te beginnen, hiermee ga je zowel in het zwembad als in het buitenwater duiken.

Opleidingen vanaf 15 jaar

Open Water Diver

Hier begint het allemaal! Haal voor het eerst onder water adem en verander je leven voor altijd. Leer online met PADI eLearning. Een Open Water Diver is het eerste volwaardig duikbrevet dat je laat duiken tot 18m.

Advanced open water

Wil je meer ervaring opdoen na je OWD? Wil je bijkomende technieken leren die je duikmogelijkheden vergroten? Dan is de Advanced Open Water Diver opleiding voor jou.

Rescue Diver

Ondanks dat duiken tegenwoordig veilig is, blijft het een sport die niet helemaal zonder gevaar is. Je voelt je nu comfortabel onder water. De volgende stap is je kennis en kunde uitbreiden om de meest voorkomende duikurgenties te anticiperen, vermijden en verhelpen.

Padi Specialty Courses

Enriched air Diver

De PADI Enriched Air Diver-cursus is de meest populaire specialty-duikcursus van PADI. Waarom? Omdat duiken met verrijkte lucht nitrox je langere nultijden biedt, vooral bij herhalingsduiken. Als langer onder water blijven en een minder lang oppervlakteinterval je als muziek in de oren klinkt, twijfel dan niet en word enriched air diver.

Deep Diver

De verleiding van de diepte. Er is iets spannends, opwindends en mysterieus aan het verkennen van diep gelegen duikstekken. Soms is het een wrak op een diepte van meer dan 18 meter/60 voet dat je aantrekt, of een hele grote waaierkoraal of spons op de dieper gelegen delen van een rifwand. Wat het ook is, als je met een goed gevoel vol zelfvertrouwen naar een diepte wil duiken van maximaal 40 meter voet, dan moet je de PADI Deep Diver Specialty-cursus volgen.

Underwater navigator

Wees de duiker die door iedereen gevolgd wordt omdat jij weet waar je bent en waar je naar toe gaat. De PADI Underwater Navigator-cursus scherpt je observatievaardigheden aan en leert je om nog nauwkeuriger van je kompas onder water gebruik te maken. Als je van uitdagingen houdt die je echt wat opleveren, volg dan deze cursus en geniet van je vaardigheid om altijd je weg te kunnen vinden.

Peak performance buoyancy

Perfecte controle over het drijfvermogen is waar ervaren duikers zich van andere duikers onderscheiden. Je hebt ze ongetwijfeld onder water gezien. Ze zweven moeiteloos voorbij, gebruiken minder lucht en stijgen, dalen of zweven alsof ze er alleen maar over hoeven na te denken. Ze observeren met meer gemak het zeeleven zonder de onderwateromgeving te verstoren. Jij kunt dit niveau ook bereiken. De PADI Peak Performance Buoyancy Specialty-cursus (cursus in perfect uittrimmen) verbetert je drijfvermogenvaardigheden die je als nieuwe duiker hebt aangeleerd en tilt deze vaardigheden naar het volgende niveau.

Dry suit Diver

Wil je warm onder water blijven? Wil je jouw duikseizoen verlengen? Duik dan droog. Een droogpak sluit jou af voor water en houdt je op aangename temperatuur, zelfs in bijzonder koud water. Je hebt waanzinnig mooie koudwaterduikstekken op deze wereld en in sommige gebieden zijn de duikcondities zelfs beter tijdens de koudere maanden. Door een droogpakduiker te worden verleg je je grenzen en kom je op nog meer duikstekken en ook vaker te duiken.

Wreck Diver

Wrakken bieden een fascinerende blik op het verleden, of deze nu met opzet tot zinken zijn gebracht om een kunstmatig rif voor duikers te vormen, of om andere redenen gezonken zijn. Schepen, vliegtuigen en zelfs auto’s zijn bijzonder interessant om te verkennen, en het wemelt er meestal van het zeeleven. Elke wrakduik biedt de mogelijkheid om dingen te ontdekken, een mogelijk mysterie te ontrafelen of om iets van dichtbij te bekijken wat door anderen over het hoofd is gezien. De PADI Wreck Diver Specialty-cursus is populair vanwege de gedegen training in verantwoord wrakduiken die ruimschoots wordt beloond met geweldige wrakduikavonturen.

Drift Diver

De PADI Drift Diver Specialty-cursus leert je hoe je kunt genieten van stroming door je simpel te laten meedrijven tijdens je duik in een rivier of in zee als daar stroming staat. Het voelt aan als vliegen – behalve dan dat je onder water van duikuitrusting gebruik maakt. Stromingsduiken kunnen erg ontspannend en tegelijkertijd erg opwindend zijn. Als dit leuk in de oren klinkt dan is de Drift Diver-cursus absoluut iets voor jou.

Cavern Diver

Grotten komen voor in vele gebieden waar ook duikers komen – van zoetwaterbronnen tot vulkanische eilanden en kalksteenkusten. Op deze locaties vind je grote, donkere ruimtes die er fantastisch uitnodigend uitzien maar wel potentieel gevaarlijk zijn. De PADI Cavern Diver Specialty-cursus biedt je de kennis en de vaardigheden die nodig zijn om grotten op de juiste manier te verkennen. Je gaat hierbij diep een grot in voor het avontuur, maar je blijft wel het omgevingslicht van buiten de grot zien zodat er altijd een eenvoudige manier is om weer naar het open water terug te keren.

Search and recover

Het gebeurt gewoon: Mensen laten soms per ongeluk wat dingen het water in vallen vanaf de kade of de boot; soms verliezen zij het een en ander tijdens de duik zelf. Als jij ooit iets in het water hebt verloren en je wilt het terugvinden, dan is de PADI Search and Recovery Diver Specialty-cursus de perfecte cursus. Er zijn effectieve, kansrijke manieren om naar voorwerpen onder water te zoeken. En er zijn goede methodes om kleine, grote of onhandige voorwerpen te bergen. Zoeken en bergen kan lastig en uitdagend zijn, maar het is sowieso erg leuk om te doen.

Night Diver

Alleen al de gedachte om ’s nachts onder het wateroppervlak te verdwijnen klinkt mysterieus maar ook aantrekkelijk. Alhoewel je misschien vele duiken hebt gemaakt bij een bepaalde duikstek, wacht je een totaal nieuwe wereld als je er ’s nachts naar toe gaat en het onderwaterleven met je duiklamp beschijnt. Het toneel verandert zodra de dieren die je overdag ziet zich terugtrekken en plaatsmaken voor het nachtleven. Mocht je je afvragen wat er zoal onder water gebeurt als de zon eenmaal onder is, schrijf je dan in voor de PADI Night Diver Specialty-cursus (nachtduiken).

Ice Diver

Als extreme, ongebruikelijke en/of uitdagende duikstekken een aantrekkingskracht op je uitoefenen, ga dan eens een keer onder het ijs duiken. IJsduiken is één van de meest avontuurlijke duikervaringen omdat je met duikcondities en een ongekende schoonheid van de duikomgeving te maken krijgt die maar weinig mensen ooit ervaren hebben. Daarnaast krijg je de kans om met je uitgeademde bellen aan de onderkant van het ijs te spelen. Laat je PADI Ice Diver-brevet terloops ergens vallen en je krijgt onmiddellijk respect, en doorgaans ook vele vragen, van vele andere duikers die ook wel eens willen weten hoe het nu is om onder het ijs te duiken.

Self reliant Diver

Alhoewel de meeste duiken met een buddy worden gemaakt, kan het gebeuren dat je als ervaren duiker een duiker zonder partner wil of moet maken. Tijdens de Self-Reliant Diver-cursus kom je meer te weten over potentiële risico’s van soloduiken en over de noodzakelijke backupapparatuur. Tijdens drie duiken leer je vaardigheden aan om onafhankelijk te kunnen duiken maar om ook juist een betere buddy te zijn in een team van twee of meer duikers.

Boat Diver

Veel van de beste duikstekken van de wereld zijn uitsluitend met een duikersboot te bereiken. Of je nu nog nooit een bootduik hebt gemaakt of er al tientallen hebt gelogd, bijna iedere duiker profiteert van PADI Boat Diver Specialty-cursus omdat op verschillende duikersboten in verschillende delen van de wereld de dingen anders worden gedaan. Duiken vanaf een duikersboot is leuk en relatief eenvoudig omdat de boot je doorgaans rechtstreeks naar je duikstek brengt.

Digital underwater Photographer

Onderwaterfotografie is één van de populairste duikspecialty’s, en met de opmars van zoveel soorten onderwatercamera’s waar men uit kan kiezen, is het nog makkelijk en nog leuker dan ooit tevoren om je onderwaterduikavonturen vast te leggen. De PADI Digital Underwater Photographer-cursus (digitale onderwaterfotografie) helpt je snel op weg, of je nu een compactcamera hanteert of een meer professionele digitale spiegelreflexcamera zoals beroepsfotografen.

EmOX provider

Weten hoe en wanneer je noodzuurstof moet toedienen is een geweldige vaardigheid om te hebben. Het betekent namelijk dat je er klaar voor bent en in staat bent om anderen in een noodsituatie hulp te verlenen. Door PADI Emergency Oxygen Provider te worden adem ook jij wat meer relaxed omdat je weet dat je duik-gerelateerde aandoeningen die te behandelen zijn met noodzuurstof kunt herkennen en de nodige zorg kunt verlenen.

Diver propulsion vehicle

Onderwaterscooters, ook wel DPV’s genoemd, bieden duikers een opwindende manier om in korte tijd veel onder water te zien. Met een scooter kun je over riffen zweven, langs een groot wrak brommen of door een kelpwoud zigzaggen. Of je nu een kant- of een bootduik maakt, een DPV is een fantastische en plezierige manier om meer tijdens een duik te zien..

Fish Identification

“Wat was dat voor een vis?”, is een algemene vraag die je vaak hoort na afloop van een duik. Als jij de duiker wilt zijn die de antwoorden heeft in plaats van degene die de vragen stelt, volg dan de Fish Identification Specialty-cursus. Je gaat nog meer van je duiken genieten als je de dieren kunt herkennen die je onder water te zien krijgt. En als je de hoofdgroepen kunt vaststellen waar vissen in vallen en de kenmerken van die groepen kent.

Full face mask

Super leuk! En onwijs handig als je weet hoe je veilig met een volgelaatsmasker kan duiken. Word PADI Full Face Mask Diver!

Project Aware

De filosofie van Project AWARE is om duikers en watersporters van over de hele wereld te mobiliseren die een verschil willen maken door voor de waterwereld te zorgen en deze te beschermen – elke duik weer opnieuw. Door het Project AWARE Specialist-brevet te behalen word jij je bewust van de urgente problemen waar de kwetsbare onderwaterwereld mee te kampen heeft en wat jij dagelijks kunt doen om deze wereld te helpen beschermen.

Project Aware Coral reef

Iedereen houdt van duiken of snorkelen in warm, helder water boven een levendig koraalrif. Vele mensen weten echter maar weinig van wat zij daar te zien krijgen en wat het belang is van rif-ecosystemen. De Coral Reef Conservation Specialty-cursus (rifbehoud) draagt er toe bij dat je de complexiteit van deze woonomgevingen meer gaat waarderen en ervan gaat genieten, en brengt je bij hoe je deze onmisbare systemen kunt helpen behouden en beschermen.

Delayed surface Marker Bouy

Tijdens de PADI DSMB specialty cursus leer je op een veilige manier technieken om in een stationaire en zwevende positie onderwater een DSMB op te laten en te hanteren onderwater. Verder leer je hoe je nu het makkelijkst met een DSMB kunt duiken.

EFR

Emergency First Response-cursussen richten zich op het opbouwen van zelfvertrouwen bij leken en het zorgen voor meer bereidheid om bij een medisch noodgeval hulp te verlenen. Cursusdeelnemers leren eenvoudig te volgen hulpverleningsstappen aan en brengen in een stressloze leeromgeving de vaardigheden al oefenend in de praktijk. Alle cursussen worden ondersteund door thuisstudiematerialen als een handboek, een video en een beknopt overzicht van instructies om het leerproces te versterken en de cursist de mogelijkheid te bieden direct van start te gaan.

EFR Care for children

Deze cursus biedt deelnemers de mogelijkheid om vaardigheden aan te leren, te oefenen en toe te passen voor hulpverlening specifiek aan zuigelingen en kinderen. De cursus is ontwikkeld speciaal voor hen die met kinderen werken of veel met kinderen te maken hebben. De cursus wordt vaak gecombineerd met de cursussen Primaire zorg (reanimatie) en Secundaire zorg (eerste hulp).

Padi PRO opleidingen

Divemaster

Houd jij van duiken? Wil jij dit met anderen delen op een manier zoals je dit nooit eerder gedaan hebt? Volg dan de PADI Divemaster-cursus en maak van je hobby je werk. Duikers kijken op tegen een Divemaster omdat deze een leider is die toezicht houdt op anderen en hen stimuleert. Als Divemaster ga je niet alleen veel duiken maar ervaar je ook het plezier dat je hebt als je anderen net zo veel van duiken genieten als jij.

Assistent Instructeur

Als je van het werken met mensen houdt, een passie hebt voor duiken en een heel bijzonder leven wilt leiden, word dan PADI Instructor. Door duikles te geven krijg je de kans om je liefde voor de waterwereld te delen met anderen terwijl je datgene doet waar je zoveel plezier aan beleeft – in en bij het water, en onder water. PADI Open Water Scuba Instructors en PADI Assistant Instructors zijn de meest gevraagde duikprofessionals van de wereld omdat zij een opleidingsprogramma hebben afgerond dat wereldwijd de norm is voor de training van duikprofessionals. Je behaalt het PADI Instructor-brevet door toewijding en hard werken, maar de beloning is een baan waarbij je ongelooflijk mooie onderwateravonturen met anderen kunt delen – je zet hun leven, in positieve zin, op zijn kop en verrijkt die van jou zelf.